Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města

30.04.2024 14:40 | Zprávy

Jako každý rok se v Kolíně i letos bude konat festival dechovky Kmochův Kolín. Na své si nicméně přijdou i ti, kteří dechovku nemusí. Hlavními hvězdami budou jednak kapela Olympic, ale také známá polsko-česká zpěvačka Ewa Farna. Jak ParlamentníListy.cz zjistily, pozvání těcho umělců vyjde dohromady na skoro 1,1 milionu korun, smlouvy s nimi tvoří více než dvě třetiny honoráře pro všechny umělce a jednu pětinu rozpočtu festivalu celkem. Pro Olympic to je 471 900 Kč, nemluvě o specifických požadavcích. Starosta Michael Kašpar (STAN) pro ParlamentníListy.cz upozorňuje, že podstatná část rozpočtu festivalu pochází od sponzorů a také z dotací.

Janda a Olympic za 471 900 Kč na festivalu dechovky. Z rozpočtu města
Foto: Web kapely Olympic
Popisek: Kapela Olympic

Jak ParlamentníListy.cz zjistily, na festivalu Kmochův Kolín bude vystupovat zpěvačka Ewa Farna a to za částku 617 584 Kč. Z toho 510 400 je pro zpěvačku a její spolupracovníky, 107 184 Kč tvoří daň z přidané hodnoty. Pokud jde o umělce, není to zdaleka jediné slavné jméno.

Jak uvádí program, v pátek 7. 6. od deseti hodin večer zahraje hostům festivalu známá kapela Olympic. Stejně jako o den později Ewa Farna bude kapela hrát hodinu.

Dle rejstříku smluv je kapela Olympic o něco levnější než česko-polská umělkyně, stojí celkem 390 000 Kč plus DPH, v konečném součtu tedy 471 900 Kč. Smlouva je velice detailní v tom, co kromě peněz bude město Kolín hudebníkům zajišťovat. Že má zajistit zastřešené pódium a pronájem a vybavení prostor potřebných pro realizaci koncertu asi nikoho nepřekvapí. Že má umělcům zajistit dvě vybavené, čisté a uzamykatelné šatny také ne.

Ale ve smlouvě je uvedeno i co je náležitým vybavením šatny. Jednak že tato šatna musí být v přízemí. „Min. teplota 21 °C, teplá voda, mýdlo, ručníky, zrcadlo, věšáky s ramínky na kostýmy. Čisté WC v bezprostřední blízkosti šaten, které bude mít k užívání pouze skupina Olympic, na WC mýdlo a toaletní papír. Do šatny připravit catering dle přílohy č. 1. Na pódiu pro skupinu připravit 4 ručníky a 8x0,5 I – neperlivou (velké láhve se při vystoupení berou špatně do ruky),“ nakazuje smlouva. Město má dále zajistit dva mikrobusy a jeden osobní vůz a také vstup do zákulisí.

Zajímavá je také zmínka o nahrávání. „Pořadatel se konečně zavazuje na svůj náklad: Řádně připravit a zabezpečit koncert po stránce společenské, technické, hygienické a bezpečnostní. Zajistit, aby na koncertě nebyly pořizovány obrazově-zvukové záznamy uměleckých výkonů nebo prováděny jejich rozhlasové či televizní přenosy,“ uvádí se ve smlouvě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zajímavé., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 30.04.2024 15:20:58
V tomhle státě tečou prachy na všechny strany... Když si uvědomím, že si půjčujeme ročně stovky miliard i na tohle, tak si říkám, že jsme úplná nemehla. Kdo může s klidným svědomím velebit systém, který je úplně špatný? Jsem antisystémový, protože takhle hospodaří akorát bankrotáři a defraudanti.

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

19:08 „Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

MF Dnes zrekonstruovala z policejních dokumentů velice podrobně tragickou událost střelby na Filozof…